buah manggga

Sunday, June 6, 2010

i dont like gelap!!!...and lipas..


today is the tiring day ever!!! dari pagi sampai malam aku kat umah makcik aku.. ade cuko jambo/jambol/jumbo.... muhammad aaron zakwan...
ahh, budak tuh mmg comel..
so, kat sane dah a bit meroyan bile jumpe kazen n bla2 tetengah panas...
hurm.. then dpt mkn deng2 maklong..nyum2!! :D
so balek umah...
penat gile nie... ngan nota exam yg xsiap2 coz ikot perancangan satu subjek 2 hari tp da tlajak kaki....
pastu tetibe kakak aku kate ENNA!!! G MANDII!!! CEPAT SIAP NK G TGK WAYANG!!! KALO LAMBAT, KO TINGGAL!!
then.. aku pown cam ngelat la.. urm.. adooi..malas.... xmau..
dia kate "aku nk g tgk lagenda budak setan, nak? xnak?"
So, aku pown... broommmm.. laju je masok toilet biru..

toilet umah aku nie agk complicated sket sebab dua toilet kongsi satu suis..
erm..kedengaran agak pelik en..
it means kalo nk bukak tandas B, tandas A akn tbukak otomatik..
kebetolan plak.. nk dijadikan cerite hangen...toilet biru tuh bulb die rosak sket.. lampu bkelip2,
so kne try again and again supaye die tbukak penuh.
so aku pown mandi laaa laju2 xnk kne tinggal. dok sabon2...
pastu tetibe lampu ttutup!! waaaaaa!!!! aku da menggelabah abes!! aku sgt xsuke gelap!! dah r dalam toilet, naseb baek iman aku teguh agie, kalo x, da lame aku maen terjon je kuar..

so aku pown jerit.. ' BUKAK LAMPU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BUKAK LAMPU'!!!!! sambil mate tpejam.. (konon kalo bukak mate nanti nmpk bende laen r en.. hehe:D)

pastu aku tros klangkabot kuar toilet(lupe yg bulb umah aku rosak) aku dok bebel 'nape tutup lampu time enna mandi1!!!!!!!!'.. pastu tgk toilet sblh, lampu tpasang,,, so rupe2nyer bulb aku yg cari masalah... =.= (pnt je aku tpekik tlolong!)
then ayah aku slambe je jalan sambil pegang sumting yg nmpk cam sgt familiar.. ngan rabon2 ayamnyerr aku tgk.. makin dekat.. makinn dekkattt..
'WOOOOWWWW!!!!!! lipas!!!! then ayah aku cmpk kat aku (imagination je, kenyataan, ayah acah2 je kowt..) then aku pown menjerit huarrrgggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

series cam org gile... pastu ayah best je dok tgelak gelak!!
huh~~~!#^%@ bengang tol!!! pastu aku pown cointinue.. :D

cerite ini agk bosan.

end of meraban story:D

2 comments:

  1. mane ade bosan dowh....haha

    ReplyDelete
  2. bosan la... xhappening... tp sebenanyer die happening!

    ReplyDelete